Nem biztos, hogy tudott róla ezért írjuk.

Szóval a 6-15 éves kor közötti gyerekek után, amennyiben folyósítva van Ausztriából családi pótlék utánuk, úgy jár alapból 100 Euró iskola kezdési támogatás, amit az osztrák Finanzamt (adó hivatal) automatikusan utal a szeptemberi családi pótlékkal együtt. Ez egy önműködő folyamat, nem kell hozzá ügyintézés. Ez a támogatás abban az esetben is jár, ha a családi pótlékot különbözetben illetve akkor is ha a teljes összeget Ausztriából kapja a család. 

Igényelhető azonban Extra iskola kezdési támogatás, amennyiben AUSZTRIÁBAN élnek és ott is járnak iskolába a gyerekek.

Nem minden tartományban érhető el ez a lehetőség, de például TIROLBAN még szeptember 30.-ig beadható ez a kérelem is. 

A kérdőív kitöltése szerencsére nem bonyolult. Természetesen, itt is jövedelmi és szociális viszonyoktól függően ítélik oda a 130 EURÓ - 140 EURÓ közötti egyszeri összeget. Információt német nyelven "SCHULSTART HILFE" címszóval kereshet a neten a dologról. 

Amennyiben segítségre lenne szüksége a kitöltéshez, vagy bármi kérdése van a témával kapcsolatban, forduljon hozzánk segítségért bizalommal, állunk rendelkezésére még ebben a kevés időben is, ami még hátra van a szűkös határidőből! 

(Itt kérünk elnézést, hogy csak most szólunk, de a már meglévő ügyfeleinknél mi ezt alapból intézzük és nem gondoltuk, hogy ilyen sokak nem is tudnak erről a lehetőségről sajnos...) 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK