Familienheimfahrten / Heimfahrten

 

"Családi Hazalátogatás" utáni kedvezmény igénylése Németországból és Ausztriából.

· Adóügyek,ausztriaiadóügyek,Ausztriai ügyek,adóvisszatérítés

Hogyan igényeljen családi hazalátogatási kedvezményt Németországból és Ausztriából?

Amiről szól ez a bejegyzés:

  • Bizonyítékok és igazolási eljárások.

  • Kölcsön kapott gépjárművel kapcsolatos bizonyítékok.

  • Milyen tételek számítanak és miket érdemes gyűjtögetni?

  • Milyen formában kell megőrizni a bizonylatokat?

  • Kinek jár ez a juttatás?

A családi hazautazások bizonyítékai és igazolásai:

Aki tömegközlekedési eszközzel (vonat, autóbusz, repülő) utazik a külföldi munkahelyére és jár haza rendszeresen, annak minden egyes utazásról szóló menetjegyet, erről szóló számlát, esetlegesen erről szóló internetes foglalási visszaigazolást a Finanzamt kérésére csatolni kell az igényléshez!

Aki saját vagy kölcsön kapott személygépkocsival utazik ki külföldre és jár haza rendszeresen, attól a gépkocsi forgalmi engedélyének másolatán kívül a Finanzamt bizonyítékként egyéb dokumentumokat is be szokott kérni.:

  • A gépkocsi szervízkönyvébe történt bejegyzések, melyek mellett a szervíz beírja a km óra állást is.

  • Ilyen bizonyíték lehet még a használt gépkocsi megvásárlásakor kötött adásvételi szerződés, melyben rögzítik a km óra állását.

Ehhez képest bírálható el az adóév végén mutatott tényleges km óra állás szerint, hogy a hazautazásokat valóban megtehette-e az igénylő.

Célszerű és mindenkinek javasoljuk, hogy minden év első napjaiban készítsen olyan fényképet a gépkocsi km óra állásáról, melyből a fénykép készítésének dátuma is látható (erre alkalmas készülékkel kell a fotót elkészíteni).

Alkalmas fényképezőgéppel készíteni egy képet a km óra állásáról.

Ugyanezt ajánljuk az év utolsó napjaiban is elkészíteni! Ezt a módszert a Finanzamtok alkalmanként kérik is és el is fogadják bizonyítékként

  • További bizonyítékként használható fel,ha a tankolásoknál, az üzemanyagról szóló blokkokat eltesszük, és a Finanzamt felszólítására bemutatjuk.

    • Mivel ezek a cetlik idővel a minőségükből veszítenek sajnos, célszerű legalább negyedévenként A4-es lapon elhelyezve másolatokat készíteni róluk.

Fontos!

Minden blogban leírt információ az adott legjobb tudásunk szerint lett megírva és a sok ezer sikeresen elvégzett ügyünk tapasztalataiból áll össze. Ellenben nem vállalunk felelősséget az itt leírtakra, mert sokszor vannak változások amiket nem feltétlenül tud követni ez a cikk vagy a szerző. Kérjük egyéni helyzetével kapcsolatban írjon nekünk itt, hogy minél aktuálisabb segítséget kaphasson!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK