Return to site

Osztrák családi pótlék változások :(

Nem túl jó hírek azoknak, akik még csak tervezgetnek családot a nem túl távoli jövőben... Fontos változások várhatóak hamarosan.

March 4, 2017

Ugyan, várhatóan nem szűnik meg az Ausztriában élő szülőknek az osztrák családi pótlék, még azoknak sem, akiknek a gyermeke nem Ausztriában él. (Idáig a jó rész.) Ellenben elég rossz irányba faragják a rendelkezéseket a kinti politika szereplői, ami nem jó hír a tőlük keletebbről érkező dolgozók számára.

Tudomásunk szerint, olyan törvény tervezetet készítenek elő, amelyben a nem Ausztriában lakó gyerekek után az Európai Unió és az Európai Unióhoz csatlakozott országokban élő gyermekek után járó családi pótlék mértékét megváltoztatják.

Ezt a különböző országok életfenntartási költségeihez igazítják. És itt jön a rossz hír, mert

azoknál az országoknál, ahol Ausztriához képest alacsonyabbak ezek a költségek, ott az osztrák családi pótlék mértékét csökkentik majd, azoknál az országoknál, amelyekben az életfenntartási költségek magasabbak, azoknál meg megemelik az összeget.

Természetesen, mivel Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Romániában, Lengyelországban stb. alacsonyabbak az életfenntartási költségek (Sajnos. Pedig, "jobban teljesít"... :) ), ezért ezen országok esetében csökkenteni fogják az osztrák családi pótlék mértékét is.

Az osztrák törvénytervezet szerint, az új számítási rendszert 2018. január 1-től kívánják bevezetni.

Más részletek egyenlőre nekünk sem ismertek, és mi is csak reménykedünk benne, hogy valami szupercella miatt nem tudják végig vinni a szuper politikusok kint a tervezetet, de sajnos kevés rá az esély... De amint tudunk valamit meg fogjuk írni mindazoknak akik feliratkoznak a hírlevelünkre a Visszatérítők oldalán

Talán az egyik legfontosabb kérdés jelenleg ezzel a javaslattal kapcsolatban az, hogy ez visszamenőleg is alkalmazni fogják-e majd azokra, akik már előtte kaptak családi pótlék határozatot, vagy csak a 2018. január 1 után benyújtott kérelmekre vagy az azután született gyerekekre.??

A tudomásunkra jutott információk alapján az Ausztriában élő gyerekek után továbbra is az osztrák mértékű családi pótlékot fogják kifizetni.

Amennyiben bárkinek tudunk segíteni az osztrák családi pótlék igénylésének ügyintézésében, nézze meg, hogy kik vagyunk és miben tudunk még segíteni itt: www.visszateritok.hu és írjon nekünk bizalommal a kapcsolatboxon keresztül! Mi azért dolgozunk, hogy minden legális járandóságot szakszerűen megigényeljünk Önnek!