Return to site

Osztrák Családi Pótlék Változások 2018-ra.

Csökkentett ausztriai családi pótlékra számíthatnak 2018-ban a kint dolgozó honfitársak sajnos.

January 4, 2018

Az alábbiakban ezekről a dolgokról olvashat.:

- Mit tudtunk már korábban az új osztrák kormány terveiről?

- Mennyi most az ausztriai családi pótlék összege?

- Hogyan nem hagyta jóvá az EU korábban majdnem ugyanezt az ötletet?

- Kik írtak és mit ezzel kapcsolatban a Magyar és nemzetközi sajtóban?

- Mi várható a döntéssel kapcsolatban?

- Mit kellene csinálni azoknak akiket érint a kérdés?

1.

Többször is írtunk a témával kapcsolatban korábban, és igyekeztünk időben szólni mindenkinek, hogy vacilálnak a sógorok a dolgon!

Persze, hogy nincs jobb dolga az ausztriai politikai elitnek miután kikaparták a gyerekeket a homokozóból okoskodni mint, hogy azokat cseszegessék akik a homokozót építették nekik…

Ebben a cikkben, már 2017 márciusában írtunk róla, hogy valamire készülnek a sötét oldalon.

Utána áprilisban írtunk megint, amikor hírt kaptunk, hogy EU nagyapánk nem adott zöld utat az ármánykodásuknak szerencsére!

ELLENBEN,

az elmúlt héten fenekestül felfordult az Ausztriában dolgozó Magyaroknak a világ!

Több hírportálon jelentek meg nagyon erős címekkel írások arról, hogy "Változni fog az ausztriai családi pótlék igénylésének a feltételei."

A hír mostmár megint igaz csak most jobban akarják megint egy picivel, mint korábban! :(

Sebastian Kurz — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Sajnos nem nyugszik a fiatal sógor politikus padavan “Kurz” úrfi, amíg meg nem szívatja azokat, akik építgetik a büszke szülei országát addig, amíg Ő nyomatja a menő politikust közvetlenül az iskolapad után...

Azokat a családokat érinthetik a változások, és járhat számukra komoly anyagi veszteséggel, akik akik kint dolgoznak, de a gyereke(i) itthon élnek. Azokat a családokat akik kint élnek azokat nem érinti majd a változtatás elvileg.

Az ígért változtatásások közel 40%-os romlást is jelenthetnek majd a mostani lehetőségekhez képest! Ne legyünk most álszentek kérem!

Ha mi lennénk az Ő helyükben, akkor nálunk is biztosan lenne egy ilyen fiatalon ambiciózus #szuperpolitikusjedi és nálunk is minden hazafi imádná támogatni a kissebbeket szivató okosságait, tudjuk jól... ;)

Családi pótlék alapösszege az életkor függvényében 2016 Januártól Ausztriában így volt eddig:

Életkor - Családi pótlék összege:

0-3 éves korig 111,80, - EUR

3 éves kortól 119,60,- EUR

10 éves kortól 138,80,- EUR

19 éves kortól 160,- EUR

A családi pótlékkal együtt kerül kifizetésre a gyerekek után járó adókedvezmény is, melynek összege 58,40,-EUR /gyermek/hó. Ezt a kedvezményt nem kell külön megigényelni.

Nem tudjuk, hogy mikor fognak változtatni a játékszabályokon pontosan és azt sem tudhatjuk, hogy mit fog az EU jóváhagyni abból amit terveznek, DE mivel visszamenőlegesen nem szoktak pénzeket visszavonni ilyen esetekben, ezért azonnali IGÉNYLÉST javaslunk még a változtatások előttre mindazoknak, akik eddig csak gondolkodtak azon, hogy megigényeljék az osztrák családi pótlékot vagy a különbözetet! Az időzített bomba ketyeg...

Mint tudni lehet és korábban meg is írtuk a hírét, a Németek már elkezdték farigcsálni a juttatásokat az év vége előtt és lecsökkentették az igénylési időkeretet. Ők 4 évről összesen fél évre faragták vissza a kint dolgozók lehetőségeit és az a törvény már 2018 Január 1-től hatályba is lépett....

Brüsszelből azt ígérik, hogy megint megvizsgálják majd, hogy a szabályozás nem sérti-e az unió szerződéseit. (EZT MI IS CSAK OLVASTUK, de kiváncsiak vagyunk, hogy onnan ki ígérte a HVG-nek, mindenesetre ez a dolguk a EUsrácoknak!) Kurzék persze valószínűleg azt szeretnék, ha az ő tervezett szabályozásukat a többi tagállam is átvenné. Miért is ne??!! Úgy sokkal könnyebb, 1 hül.. 100 at csinál mint tudjuk.

Írt az Index, a Hírhatár, az NLCafe, Cyberpress, és sokan mások is írtak a dologról! Nem véletlenül. Több mint 39000 Magyar család érintett a felhozott ügyekben és sajnos rossz értelemben.

Alapvetően az összes Magyar írásban a Der Standart újságban megjelent cikkre hivatkoznak,

Az új osztrák ÖVP (Osztrák Néppárt) és FPÖ (Osztrák Szabadságpárt) alkotta kormány aminek új csodvezetője Sebastian Kurz kancellár és Heinz-Christian Strache alelnök, szeretné csökkenteni a külföldön élő gyermekek után járó családi támogatását, akinek a szülei Ausztriában dolgoznak.

Közös beszámolójuk szerint megállapodtak abban, hogy egy új rendszer bevezetésével csökkenteni fogják a külföldön élő gyerekek után járó családi pótlék összegét ausztriában.

A HVG írása szerint:

“A külföldre utalt családi pótlék tekintetében a magyarok vezetik a listát eszerint a térkép szerint, összesen 38 895 magyar kiskorú után fizetett Ausztria, a sorban Szlovákia a második, Lengyelország a harmadik. Az összkiadás 273 millió euró volt, amelyet a mihamarabb elfogadni szándékozott törvénnyel visszanyesnének. A spórolás 114 milliót hozna Ausztriának, vagyis 40 százalékos veszteséggel számolhatnak a magyar családok. A bécsi költségvetés kiadási oldalának két ezrelékét sem éri el a megtakarítás.”

Amennyiben Ön nem akar lemaradni az ausztriai családi pótlék megigénylésről, akkor írjon nekünk bizalommal és kérjen ajánlatot! Legyen Ön is elégedett ügyfelünk a jövőben!

Ha tetszett a cikk, vagy csak hasznosnak gondolja, kérem ossza meg Ön is ismerőseivel barátaival! Hátha nekik is tudunk segíteni pénzt igényelni vissza ausztriai vagy németországi munkájuk után!